Nieuws

Essentiële oliën

Waarom zijn therapeutische etherische oliën zo effectief?

Wetenschappelijk onderzoek geeft steeds meer aan dat etherische (ook wel essentiële) oliën veel steun kunnen bieden aan ons welzijn. Zo gebruikt het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam bijvoorbeeld oliën tijdens bevallingen. Het kinderziekenhuis in Tilburg gebruikt de oliën om kinderen te ontspannen voordat ze geopereerd worden.

Door zorgvuldige destillatie zijn etherische oliën 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant. In tegenstelling tot medicatie hebben ze geen negatieve bijwerkingen.

Je kunt de oliën op verschillende manieren gebruiken: op de huid aanbrengen of eraan ruiken.

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen zeer snel kunnen doordringen en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden, op de voeten of ergens anders, dan kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de Amygdala (een gebied in de hersenen) een belangrijke rol speelt in het opslaan en loslaten van emotionele trauma en angsten. Dit gebied kan alleen gestimuleerd worden door reuk. Daarom is soms alleen aan een olie ruiken al voldoende om emoties los te laten. Dit kun je heel goed zien in het filmpje van Pluto.


Wat kunnen de oliën voor jou betekenen?

Therapeutische etherische oliën kunnen ondersteuning bieden bij o.a. slapeloosheid, ADHD, autisme, hoogsensitiviteit, migraine, reuma, schildklieraandoeningen, verkoudheid en vele andere kwalen.

De heerlijke olie Stress Away kan helpen met ontspannen. Verder zijn er de emotie oliën als Forgiveness, Joy, Highest potential, Abundance waarvan de naam ook al aangeeft wat hij voor je kan betekenen. Trauma Life helpt om trauma’s los te kunnen laten op diep cellulair niveau.

  

Hoe fijn zou het zijn als je bij kwaaltjes een natuurlijk middel zou kunnen gebruiken?

Young Living heeft een starterskit samengesteld van 11 verschillende olien die kunnen ondersteunen bij bijv. hoofdpijn, slapeloosheid, stress, buikpijn, verkoudheid, spierpijn, luchtwegen en nog vele andere kwalen.

KLIK HIER om meer te weten.

 

 

Ook nieuwsgierig naar wat jouw lichaam nodig heeft?

Misschien is een Zytoscan iets voor jou!

Bij de Zytoscan leg je je hand op de scanner en krijg je via biofeedback inzicht in wat jouw lichaam op dat moment aan olien en/of supplementen nodig heeft om in balans te komen en optimaal te functioneren.

Scan en uitleg € 25,00 (ongeveer 60 minuten)

Wil je meer weten over hoe de Zytoscan werkt, klik hier.

 

 

 

Klik HIER voor mijn ervaringen met de olien.

 

 

Het paard Pluto reageert heel sterk op de olie Trauma Life.

 

Interview met Simone in het tijdschrift ForYou

 

Intervieuw ForYou Magazine.pdf

 

Meditatie met Essentiele olien

 

Donderdagochtend 8 september 10.00 tot 11.00 uur

Maandagavond 19 september 20.30 tot 21.30 uur

Maandagavond 31 oktober  20.30 tot 21.30 uur