Blog

De Zytoscan bij het paard Rocio

Rocio is een merrie die best heftig kan reageren. Als je voor haar box staat, kijkt ze je met platte oren in de nek aan en laat regelmatig haar tanden zien. Bij het aansingelen reageert ze heel fel, wil zelfs bijten. Aan haar borst mag je niet altijd komen en ze staat altijd buiten de kudde meestal met haar hoofd omlaag op haar tong te zuigen. Haar kin is vaak hard en plat. Ze heeft ook een opgeblazen buik en problemen met haar darmen.  Haar eigenaresse besloot om de Zytoscan te laten doen om meer inzicht in deze problemen te krijgen.

Er kwamen drie olien uit de scan: Tangerine, Stress Away en Abundance.

Tangerine werkt op de spijsvertering en calmeert het lichaam en de geest. Op spiritueel gebied verwijdert het oude programmeringen in het systeem en helpt om makkelijk met veranderingen om te gaan. Het brengt je ook in het hier en nu zodat je je bewust bent van je mentale en emotionele staat. Het geeft ook een gevoel van veiligheid. Deze olie brengt de het basis, sexuele chakra en de solarplexus uitgelijnd met het keelchakra.

Stress Away is een fantastische olie die helpt om stress te verminderen en emotioneel in balans te komen. Het gaat angst, spanning en paniek tegen en verhoogt ook het zelfvertrouwen. Het geeft balans en stevigheid en helpt om te aarden.

Abundance zorgt voor een gezond immuumsysteem en werkt verblijdend en balanceert. Het helpt om de emotie van niet goed genoeg zijn los te laten. Het helpt ook om de overtuiging van te kort en armoede los te laten en brengt overvloed in je leven.
Deze olie opent de basis en hart chakra

Deze informatie laat mij zien dat het voor haar nodig is om weer contact te krijgen met haar basis waardoor ze zich veilig genoeg voelt om haar patroon van reageren los te kunnen laten. Ze mag ook de spanning in haar lijf loslaten zodat ze zowel fysiek als emotioneel in balans kan komen, zelfvertrouwen krijgt en voelt dat ze goed is zoals ze is waardoor ze een gevoel van heelheid (overvloed) kan ervaren.

We hebben meteen twee olien op haar toegepast. Aan Tangerine heeft ze even geroken, ging meteen likken maar draaide meteen haar hoofd weg. Ik voelde dat ze een druppel op haar borst mocht hebben. Dit accepteerde ze meteen en begon direct weer te likken.

Toen ik haar aan Stress Away liet ruiken, werden haar ogen meteen zacht. Zo mooi om te zien. Ze liet haar hoofd zakken en je zag dat er meteen een stuk ontspanning kwam. Ze wilde regelmatig aan het flesje ruiken en liet dan haar hoofd weer zakken. Haar kin was zacht en rond. Terug in de paddock stond ze fier met haar hoofd in de lucht.

Haar eigenaresse is de oliën gaan gebruiken en al vrij snel stond ze geen lucht meer te zuigen op de track. Haar heftige reacties in de stal werden ook minder. We zijn inmiddels een paar maanden verder en Rocio is milder en zachter geworden. Het luchtzuigen is met 80% verbeterd.