Mijn levensverhaal


Wie ben ik?

baby0001.JPG Ik ben geboren in Wormerveer als Simone Bak op 26 oktober 1971. Ik ben op gegroeid op het platteland en bracht veel tijd door met mijn konijn, poes en paard. Op zeventienjarige leeftijd ontmoette ik Nico en werd verliefd. Met hem wilde ik mijn hele leven doorbrengen. Nico had een droom, hij wilde emigreren naar Nieuw Zeeland en zo vertrokken wij, toen ik 21, was naar de andere kant van de wereld om een nieuw bestaan op te bouwen. Na vijf gelukkige jaren werd Nico ernstig ziek. Hij had een hersentumor en overleed na een maand. Dan stort werkelijk je hele wereld in, dat kan ik je wel vertellen. In die tijd begon ook mijn zoektocht want wie was ik eigenlijk zonder Nico aan mijn zijde. Wie was Simone in het alleen zijn?

Zingen

 Alhoewel ik als kind met ieder lied van de radio meezong, heb ik jaren niet durven zingen als anderen mij konden horen. Dit kwam door een opmerking van mijn moeder toen ik een jaar of zeventien was. Ik was heerlijk met de radio aan het meezingen toen mijn moeder zei dat ik vals zong. Daar werd ik enorm onzeker van en ik blokkeerde in het zingen. Enkele maanden voordat Nico ziek werd, kreeg ik heel sterk de behoefte om weer te zingen. Na Nico’s overlijden werd dit de manier om mijn pijn, verdriet, angst, boosheid en frustratie te uiten. Ik kon er alles in kwijt en ervoer ook dat iets met me deed.

Opnieuw verliefd

Een half jaar na Nico’s overlijden ontmoette ik Jason en werd op slag verliefd. Heel fijn, maar ook heel dubbel want ik was nog volop aan het rouwen. Het geluk stond niet aan onze zijde.  Jason kreeg na een half jaar een auto-ongeluk en overleed ook. 
Weer storte mijn wereld in. Hoe ga je dan in godsnaam verder? Mijn manier was om vooral niet stil te zitten. Zolang ik maar bezig was, hoefde ik de pijn niet zo te voelen. Reizen werd mijn ding waarbij zingen ook nog steeds heel belangrijk was en die twee waren ook nog eens mooi te combineren.

Hollywood

goud150.jpgOp vakantie in Nederland deed ik mee aan een talentenjacht en won deze. Bij terugkeer in Nieuw Zeeland werd duidelijk dat het tijd was om dat boek te sluiten. Samen met mijn hond Max en poes Jessie keerde ik terug naar het land van mijn wortels. Ik deed mee aan de Dutch Championships of Performing Arts en werd genomineerd om Nederland te vertegenwoordigen op de World Championships of Performing Arts. Ik kon weer op reis en wel naar Hollywood…
Daar won ik twee bronzen en een gouden medaille en dit werd de start van mijn zangcarrière. Mijn eerste album Journey through my soul werd gemaakt en ik ging concerten geven.

Amerika

 Omdat ik in een prachtig land als Nieuw Zeeland gewoond had was het heel moeilijk om mij in Nederland weer thuis te voelen. Anderhalf jaar heeft het geduurd voordat ik weer een beetje kon wennen maar drie jaar later begon het alweer te kriebelen. Amerika trok dus ik pakte mijn koffers en vertrok. Anderhalf jaar heb ik uit een koffer geleefd en van het ene optreden naar het andere optreden gereisd. En toen was ik ook dat zat en creëerde een thuisbasis in de buurt van Sedona, Arizona. Ik heb in Amerika geweldige ervaringen gehad. Om er even een paar te noemen: gezongen op de herdenkingsdienst voor slachtoffers van 11 september, met de dolfijnen gezwommen, met de cowboys koeien verdreven, zangles gehad van de zangpedagoog van o.a. Celine Dion, 26 staten gezien, in de wildernis gekampeerd. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan. Toch heb ik ook veel eenzaamheid en frustratie gekend. Ik verlangde namelijk enorm naar mijn maatje en naar een succesvolle zangcarrière. Beiden gingen niet zoals ik gehoopt had en dan komt er een moment dat je moe bent van het navolgen van je droom en alles wat daarbij komt kijken. Ik wilde zelfs niet meer zingen.

Santiago de Compostela

simone-santiago150.jpgKennissen raden aan om de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te lopen en vrij impulsief ben ik op pad gegaan. Deze tocht heeft werkelijk mijn leven veranderd. Ik kwam mezelf tegen, kreeg diepe heldere inzichten en ontdekte dat zingen echt mijn levenspad is. Ik kwam thuis maar dan vooral in mezelf en ervaar nu rust en tevredenheid.

 

Terug naar huis

Trouwdag_YeS.jpgTijdens mijn pelgrimstocht voelde ik dat het tijd was om mijn droom om groot zangeres te worden en Amerika los te laten en weer opnieuw terug naar Nederland, naar huis te keren. Twee maanden na mijn terugkomst kreeg ik last van mijn heup en mijn ouders raden aan om naar de therapeut op het dorp te gaan want die deed meer dan alleen fysiotherapie. En dat deed hij! Mijn grote zoektocht was voorbij. Ik heb mijn maatje gevonden en op 5 juni 2011 zijn wij getrouwd. 

Ik ga op reis en laat achter

 Ik kan nu zien dat al mijn stappen, alle reizen nodig zijn geweest om te worden wie ik nu ben. Het fijne is dat ik nu niet meer fysiek op reis hoef. ?Voor mij is de reis naar binnen nu veel belangrijker. Daar ervaar ik rust en stilte. En het leven zelf is natuurlijk een prachtige reis en brengt je precies wat je nodig hebt. Zo kreeg ik het idee om mijn tocht naar Santiago en mijn levensverhaal te verwoorden in een boek. Jessica Menheere, een geweldige schrijfster en inmiddels een dierbare vriendin kwam op bijzondere wijze op mijn pad en samen hebben wij het boek Ik ga op reis en laat achter geschreven.

Een nieuw begin

Ieder einde is een nieuw begin en zo ben ik aan een nieuwe reis begonnen. Eentje waarin liefde een hele belangrijke rol speelt. Liefde heelt alle wonden is zo’n mooie gezegde en het is werkelijk waar. In het samenzijn met Yme, mijn lief, kan ik oude pijn helen en daardoor ervaren wie ik werkelijk ben. En het leuke is dat ik steeds meer ontdek dat ook ik gewoon Liefde ben.

Een warme groet,

Simone