Biografie

Al op jonge leeftijd werd Simone geraakt door de muziek. Zo viel zij heerlijk in slaap op het prachtige trompetspel van haar vader en zat zij als tweejarige vol aandacht naar de opera Carmen te luisteren. Pas na het overlijden van haar verloofde in 1998 werd zingen heel belangrijk voor haar. Hierdoor kon ze de pijn en het verdriet tot expressie brengen.
En zo ontstond het verlangen dit met anderen te delen. Zij volgde zangles bij o.a. Robert Valter en Tom de Graaf maar ook in Amerika bij Billy Purnell en Willem Riley, de zangpedagoog van o.a. Celine Dion en Sarah Brightman. In 2012 volgde zij de Estill Voice Training Level 1 bij Alberto ter Doest. Verder heeft Simone zich geschoold in de helende werking van de stem en volgde zij workshops bij Tom Kenyon, Chris James en Marius Engelbrecht.
 
In 2001 en 2006 vertegenwoordigde zij ons land op de World Championships of Performing Arts in Hollywood waar zij in totaal zes medailles, waaronder twee gouden, in de wacht sleepte. Goud behaalde zij o.a. met het nummer Don’t go away waarvan zij de tekst zelfgeschreven had naar aanleiding van het overlijden van haar verloofde.
In 2002 verscheen haar eerste cd Journey through my soul. De meeste nummers op deze cd zijn speciaal voor Simone geschreven door componist/tekstschrijver Jan Kisjes. Topmuzikanten als Lex Bolderdijk, Michel van Schie en Marcel Seriese hebben hun talent aan deze cd verleend.
Transformation volgde in 2007. Dit keer geen nummers en teksten maar alleen de prachtige klanken van Simone’s stem.
Haar volgende cd Born to Fly werd in Amerika opgenomen en verscheen in 2008. Topmuzikant Chieli Municci, gitarist van o.a. Celine Dion maar ook Simone’s vader trompettist Dirk Bak zijn op deze cd te horen.
Haar nieuwste cd Home verscheen in 2011. Samen met gitarist Pieter Nanne wist Simone op deze cd een intieme, pure, akoestische sfeer neer te zetten.
 
Simone heeft jaren in Nieuw Zeeland en Amerika gewoond. Na het volgen van haar droom om groot zangeres te worden, ging het in 2008 niet zo goed met Simone. Om deze reden liep zij de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, ruim 800 kilometer, alleen. Deze tocht heeft haar leven veranderd en zij is herboren teruggekeerd. De ervaringen van haar reis en haar bijzondere levensverhaal zijn prachtig beschreven in haar boek Ik ga op reis en laat achter in 2011 gepubliceerd door uitgeverij The House of Books.
Sinds haar debuut heeft Simone wereldwijd concerten en workshops stemexpressie gegeven en was zij te gast bij o.a. Koffietijd, Cappuccino, Lijn 4, Hans Schiffers en Kruispunt. Haar verhaal is onderwerp voor een mooi item in diverse tijdschriften.
Na haar terugkeer in 2008 is zij voornamelijk werkzaam in Nederland. Samen met gitarist Pieter Nanne toert zij op dit moment door het land. 
Het bewogen leven heeft Simone gevormd tot wie zij nu is. De sporen die het leven bij haar hebben achtergelaten, weet zij te vertalen in een beleving die niet stopt wanneer het afsluitende applaus verstomt. Met pakkende teksten, prachtige melodieën, maar bovenal de bijzondere muzikale chemie tussen Simone en Pieter, weten zij het publiek mee te nemen in hun sfeer en uitvoering. De muziek komt bij hun tot leven. Vaak in alle eenvoud weten zij de kern van het lied bloot te leggen met slechts een stem en zes snaren.

Naast het geven van concerten heeft Simone meegewerkt aan bijzondere evenementen. Zo was zij speciale gast tijdens de Stars on Broadway show in Dubai, zong zij in 2004 & 2005 tijdens de herdenkingsdienst in New York voor de slachtoffers van 11 september en voor de patienten in het Helen DeVos Children’s hospital in Grand Rapids, USA. Zij was ook te beluisteren tijdens seminars van Byron Katie en Steve Rother en lezingen van bestsellerauteur Geert Kimpen, Christine Pannebakker en Jan den Boer.  Zij heeft benefietconcerten gegeven voor o.a. Hospice en Rotary. Naast haar eigen concerttour heeft zij acht concerten gegeven voor het Nederlands Genootschap van St. Jacob ter ere van hun vijfentwintigjarig jubileum jaar.

Pieter Nanne

Sublieme gitarist Pieter Nanne heeft klassiek gitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en Jazz gitaar aan het Conservatorium in Hilversum. Deze gevoelige, veelzijdige gitarist heeft 3 solo cd's uitgebracht en op vele andere meegespeeld. Hij is een veelgevraagde gitarist bij bekende Nederlanders. Een van de hoogtepunten in zijn carrière was een optreden voor Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar verjaardag. Meer informatie: www.pieternanne.nl