Agenda

Kerstavond met Simone en Anky Floris UITVERKOCHT

Verstillen, verbinden, ontmoeten. Een ontroerend lied, een gedicht dat raakt, een pakkende tekst die de essentie van kerst weergeeft; eenheid, licht, liefde… Liefde voorbij het menselijke, liefde in de diepste zin van het woord.

Datum:

24.12.2019

Van:

20:00 tot 22:15

Locatie:

‘Aan de Koningsweg’
Koningsweg 12
Alkmaar

Ter Attentie: Dit concert wordt niet in Heiloo gehouden zoals op de flyer staat maar in de Doopsgezinde Kerk, Koningsweg 12 in Alkmaar. Deze avond wordt georganiseerd door project Geestdrift.

 

Kerstavond met Simone Awhina en Anky Floris


Zangeres Simone Awhina en kunstenares Anky Floris nemen je mee op een innerlijke beleving om op deze bijzondere avond in contact te kunnen komen met het ware kerstgevoel.


Op kerstavond 24 december 2019 vindt er in ‘Aan de Koningsweg’ (in de Doopsgezinde Kerk) een bijzondere samenkomst plaats. Geen traditionele kerstzangavond, maar een avond met inspirerende songs uit diverse culturen en talen waaronder Hebreeuws, Sanskriet, Latijn en Engels.
De pure, zielroerende zang van Simone Awhina verbonden met teksten en gedichten, voorgedragen door Anky Floris en de ruimte om mee te kunnen zingen, zorgen voor het warme kerstgevoel. Simone wordt muzikaal ondersteund door de pianist Maarten Helsloot en violiste Martine Nijenhuis.

“Tot tranen geroerd”

“Dank voor de prachtige energie, de stroom van het hart, zo puur, zo zuiver, zo fijn.”


Anky Floris (1956) is getrouwd, heeft vier kinderen en 6 kleinkinderen. Ze woont in Heerhugowaard. Anky is natuurgids en kunstenares. Haar achtergrond is: verpleegkundige, communicatietrainer en schrijfster. Zij begeleidt bezinningsdagen – zoals een Jaargroep: Meebewegen met de seizoenen - en retraites in het Liobaklooster in Egmond. Verder verzorgt zij maandelijks voor de Adelbertus Abdij ‘Stilte wandelingen’ in de duinen van Egmond. En creëert zij ‘levens-kunst en meeleef-kunst’ in de vorm van ‘beeldhaiku’. Beeldhaiku zijn intuïtieve tekeningen uit één lijn, die door hun eenvoud een grote zeggingskracht hebben. Voor mensen die naar handvatten zoeken om op een inspirerende manier hun dagboek te schrijven, ontwikkelde zij een onlinecursus ‘Schrijf je eigen Levenskunstdagboek’. Van haar hand verscheen ook het inspirerende ‘levenskunstspel’, bestaande uit 52 kaarten met daarbij een thema en drie verdiepende vragen. www.ankyfloris.com 

“Enthousiasme, bewogenheid en zachtheid zijn woorden waarin ik me thuis voel. Mensen inspireren is wat ik graag doe.” Anky Floris

 

 

 

 

 

UITVERKOCHT

 

Kaarten: € 7,50 Inloop vanaf 19.30 uur.

Reserveren: Klik Hier

 

 

Martine Nijenhuis

Violiste Martine Nijenhuis speelt vanuit haar ziel en treedt sinds haar afstuderen van het Haags Conservatorium in 1986 vol enthousiasme op in bijna alle muziekstijlen, van klassiek tot pop en Ierse muziek.

Daarbij ontwikkelde zij haar specialiteit: het vrij improviseren met sfeervolle muziek in de natuurlijke stemming 432 Hz die het hart raakt...

Informatie over haar concerten vind je op Facebook: Martine Nijenhuis

Maarten Helsloot

Na zijn opleiding aan het Hilversums conservatorium in 1996 is Maarten Helsloot voornamelijk actief als free-lance toetsenist bij talrijke artiesten en projecten waaronder Chris Hinze, Misschien Borstlap, Gregor Salto, Bo Saris, Jennie Lena en Karin Bloemen. Ook speelt hij met eigen bands als Sinas en The Bizonkid.

Ook is hij actief als producer/ engineer in eigen studio, Geuzenoord studio Amsterdam waar hij onder andere werkte aan producties voor Sabrina Starke, Jennie Lena en George McCrae.

Daarnaast is hij docent aan het Zwolse conservatorium, gespecialiseerd in toetsen/ synthesizers en productie.