Stiltewandelingen

Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd, brengt je in contact met je lichaam en zelf, werkt helend en het ontwaakt je creativiteit en helpt je tot oplossingen te komen.

We zijn vaak zo druk met van alles en nog wat, hebben het gevoel dat we geleefd worden en nemen zelden de tijd om echt stil te zijn. Door bewust te zijn van je lichaam, iedere stap die je zet, de natuur, geuren en geluiden om je heen, wordt het rustig in je hoofd. De stilte brengt je in contact met je ware zelf en van daaruit kun je luisteren naar de antwoorden van je hart en voel je wat jij nodig hebt.

We beginnen de stilte wandeling altijd met een aantal tips om rust in het hoofd te creëren, daarna een aantal  eenvoudige bewegingsoefeningen om helemaal in contact te komen met ons lichaam. Daarna volgt een korte meditatie in een kapel of een mooi plekje in de natuur (dit hangt van het startpunt van de tocht af) waarna we in stilte gaan wandelen. Na afloop is er een mogelijkheid tot delen van ervaringen.  Wie wil kan daarna een zelf meegebrachte lunch nuttigen.

Simone heeft zelf ervaren hoe helend wandelen kan zijn. Toen twijfel en wanhoop haar leven begonnen te overheersen, en ze een burn-out nabij was, heeft ze impulsief de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela gelopen. Hartje zomer, ruim 800 km, helemaal alleen. Simone kwam zichzelf tegen en beleefde haar heftige maar avontuurlijke leven opnieuw.

De eindeloze stappen, eenzaamheid, vermoeidheid en de bijzondere mensen op haar pad hielpen haar de reis naar binnen te maken. Met het volbrengen van de zware tocht was Simone herboren en ervaarde zij rust en tevredenheid. Haar boek Ik ga op reis en laat achter gaat over deze ervaring.

 Zorgorganisatie Omring schreef een mooi artikel over mijn stiltewandeling Stiltewandeling.pdf